top of page

 

 

Manuel Canu & Stine Jespersen

Strukturer

18. august - 7. september 2023

Besøg efter aftale Anne.aarsland@gmail.com

Frederiksberg Allé 53, 4 th

Strukturer 
Strukturer er en udstilling og et kunstnerisk møde mellem Manuel Canu & Stine Jespersen. Med primært afsæt i keramiske skulpturelle værker arbejder begge kunstnere med strukturer, der tydeliggør hver deres særlige formsprog og karakter. Forskellen er åbenlys, men mødet alligevel oplagt. Stine Jespersens formsprog er grafisk og stramt, men også blødt og levende. Manuel Canus formsprog er ornamentalt og naturinspireret, men alligevel stringent og skarpt. Manuel Canu & Stine Jespersen danner par privat. 

 Stine Jespersen
Stine Jespersen laver skulpturel keramik, hvor hun udforsker lerets muligheder gennem gentagelser. Hun er optaget af balancen mellem det statiske og det ukontrollerbare. Elementer gentages og kombineres på forskellige måder, i gentagelsen opstår en uundgåelig variation og hermed en udvikling. Arbejdet med gentagelse er også en refleksion over de uundgåelige gentagelser i menneskelivet. Det er netop gennem den lille variation i alt det elementære, det hverdagsagtige og det gentagne, at udviklingen sker. Det er den, udviklingen i det almindelige, Stine Jespersen forsøger at indfange i sine værker.​
Stine Jespersen (f. 1976). Uddannet ved Royal College of Art, London, 2003-2005, og ved Central Saint Martins, University of the Arts London, 2002-2003. Hun har udstillet på gallerier og muster I hele verden, modtaget mange legater, den seneste udstilling 'Infrastructure' var præmieret af Statens Kunstfond. Hun er pt. aktuel på Hjorts Fabrik (Bornholms Museum). 
CV

Manuel Canu
Naturen, det organiske og det ornamentale er helt centralt i Manuel Canus værker. Værkerne opnår næsten et figurativt udtryk igennem det tydelige afsæt fra naturen. Men værkerne er samtidig så stramt komponeret, naturen så systematisk, strukturel og stiliseret, at naturen bliver distanceret og værkerne til kulturelle objekter. Skønheden er præcis. Naturen i værkerne rummer tydelige referencer til historiens brug af naturen som dekoration i arkitekturen, som søjler, ornamenteringer og udsmykninger. Manuel Canus værker peger på kunstens dekorative funktion, med udgangspunkt i for eksempel klassiske ornamenterede søjleværker, uden funktion, men til frit ophæng, fremhæves kunsten for kunstens skyld. Værkerne er knivskarpe, håndværket udover det sædvanlige.

Manuel Canu er født i Italien, uddannet fra Bath Spa University, England, men bor og arbejder nu i København. En kunstner med internationalt udsyn, der har udstillet på muséer, gallerier og biennaler i hele verden. Han har flere gange modtaget legater fra bl. andet Statens Kunstfond. Senest Statens Kunstfonds arbejdspegat 2023.
CV

IMG-3008.jpg
Skærmbillede 2023-05-08 kl. 14.01.28.png
bottom of page