top of page
IMG-1137.jpg
image_6487327-28.JPG
IMG-1138.jpg
IMG-1141.JPG

PARIS - PAPIER - CARTON x CALLING HOME 

En udstilling af Marianne Thygesen og Emil Buchanan. 

FERNISERING LØRDAG D. 2. april kl. 14.00 - 16.00. ALLE ER VELKOMNE.

Frederiksberg Allé 53, 4 th

Udstillingsperiode 2. april - 23. april.

VÆRKLISTE HER 

 

To danske kunstnere, to forskellige titler, to fremmede sprog, der med et X skaber et møde mellem de to. De arbejder med hver deres materiale og hver deres formsprog. De arbejder fra hver deres generation og fra hver deres land. Men allerede i titlen fornemmes det, hvorfor de to skal mødes. Der er udlængsel og hjemlængsel. Der er toner af fremmede himmelstrøg. Der er både humor og poesi. Og ikke mindst en befriende uhøjtidelighed, der inviterer indenfor i hver deres legende univers. 

 

PARIS - PAPIER - CARTON

Marianne Thygesen har det seneste år boet og arbejdet i Paris og det er de værker, der er skabt her, som Marianne Thygesen udstiller. Den parisiske stemning er tydelig både fysisk og åndeligt i værkerne, som når Marianne bruger papæskerne fra de franske tomater til at male på og formidle sine finurlige franske indtryk. Marianne Thygesens værker er fabulerende, man fornemmer de små historier og fortællinger, men de tager aldrig overhånd i forhold til det æstetiske udtryk. Marianne Thygesens værker rummer lige præcis den franske elegance, hvor skønheden er underspillet.

 

Marianne Thygesen tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademis arkitektskole i 1982 og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1986. Hun har en lang række udstillinger og udsmykninger bag sig. 


 

CALLING HOME

Emil Buchanan bor og arbejder på et idyllisk landsted i Sverige og det er herfra værkerne til udstillingen er skabt. Emil formår at balancere det æstetiske og majestætiske med det uhøjtidelige og poetiske. Emils keramiske værker er i deres formsprog løst, legende, åbent og undersøgende i udtrykket, men ikke usikre. Der er ingen tvivl om, hvad Emil vil med dem hver især. De er selvsikre og fyldt med power. Og fulde af historier. Og med titler som ’Calling Home’, ‘More kisses’ forstår man, at her er både humor og poesi.

 

Emil Buchanan er født i 1989. Uddannet fra Kunstakademiet i Tromsø og Valand School of Fine Art i Gotheburg.  

bottom of page