top of page
Bibi+Katholm gul, rødphoto_by_Jenny+Sundby_005.jpg
Carina rød.jpg
Lasgaard, lys mund.jpg
Hannah Amalie Nielsen.jpg

4. - 18. november 2022

Johanne Skovbo Lasgaard, Hannah Amalie Nielsen, Bibi Katholm og Carina Jo Sivager. 

I november udstiller fire kvinder, der ikke er bange for at bruge farve, men alle fra hver deres kunstneriske univers og med udgangspunkt i hver deres medie fra foto, maleri, tekstil og gips.

Johanne Skovbo Lasgaard

Johanne Skovbo Lasgaards kunstneriske praksis arbejder med det sanselige udsprunget af noget konkret. Hun er interesseret i dét, der ligger lige imellem det genkendelige og uigenkendelige, det slørede, det diffuse og uhåndgribelige, men alligevel forbundne. For eksempel den tilstand, der er, når man lige er vågnet af en drøm. Hun søger mening mellem minder og fysiske genstande. Værkerne er sanselige, tredimensionelle og abstrakte, men med bund i noget konkret. Kroppen som beholder for det mentale. Naturen som aftryk. På denne udstilling er der kæmpe øjenlågs relieffer og gipsrelieffer med aftryk fra efterårsblade. 

 

Johanne Skovbo Lasgaard tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013 og har en lang række udstillinger bag sig, hendes værker er i flere samlinger herunder Statens Kunstfond. 

Hannah Amalie Nielsen

Hannah Amalie Nielsens arbejde er større end de enkelte værker. Med en stærk interesse for fiktion og teater, skaber hun tableauer og scener, hvor de enkelte værker indgår i det store hele, men også er værker i sig selv. 

Hun er draget af traditionelle håndværk og håndarbejde, hvor især keramiske og tekstile værker, f,eks. billedetæpper og kostumer, der kan være vævet, syet og broderet udgør en stor del af hendes praksis. Der er en nostalgi og historik forbundet med håndværk og genstande, som hun igennem perfomance tydeliggør. Værkerne reduceres både til rekvisitter i et teater, men viser herigennem samtidig, hvor meget genstande betyder i den menneskelige fortælling, både som minder og identitetsmarkører. De kan aktivere følelser, nostalgi og større fortællinger. På den måde bliver hvert enkelt værk både større i sig selv, men også mere end sig selv.

Hannah Amalie Nielsen studerer på sidste år på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Bibi Katholm 

Bibi Katholm er i sine malerier optaget af bevægelse, tid og rytme. Hun er interesseret i maleriets grundlæggende natur, hvordan maleriet altid overlever udviklingen og består i al dets kraft og muligheder. 

På denne udstilling viser Bibi Katholm værker fra sin nye serie 'Migrations', værker der er tænkt til at kunne vises både forfra og bagfra. Former og farver vandrer igennem det rå lærred, og både proces, forgrund og baggrund er værket. Det er maleri i al sin bevægelse og fysiske kraft. Udtrykket er let og legende, men også stærkt og selvsikkert. 

Bibi Katholm har en master i maleri fra Royal College of Art London. Hun har blandt andet udstillet i Berlin, New York, Los Angeles, London og Edinburgh.

Carina Jo Sivager 

Carina Jo Sivager tilfører fotografiet en malerisk kvalitet, der placerer hendes værker et ubestemmeligt sted. Landskabet er udgangspunktet, men det er på ingen måde et objektivt affotograferet landskab. Det er flere landskaber, der lag på lag er sammensatte og bekræfter fotografiets kvaliteter som anti objektive, men som et værktøj til at skabe billeder. De billeder Carina Jo Sivager skaber er både genkendelige og fremmede. De er storslåede og skræmmende, men også harmoniske og rolige. Det er som om uroen og roen finder sammen. 

Carina Jo Sivager er uddannet fra Det Kongelige Danske Akademi i design og kunstfotografi i 1998.  


 

 

bottom of page