Alle fotos kan revireres i High Res. Fotograf Kristian Septimus Krogh
Pressemeddelelse
VICTOR ASH SOLO
Lørdag d. 5. marts kl. 14.00 - 16.00
Soloudstilling af Victor Ash åbner i nyt galleri
Victor Ash er kendt for kæmpe værker på gavle og industrielle bygninger – fra Korea, Berlin, Paris, København til skyskrabere i New York og San Fransisco.
Samtidig har han udstillet på gallerier og museer over hele verden. Hvordan han arbejder med temaer om urbanisering og naturen som et fremmedelement, kunne ses på udstillingen BIG på Charlottenborg i 2019 og tidligere har han bl.a. udstillet på Palais de Tokyo i Paris og malet direkte på væggen i Saatchi Gallery i London. I 2013 stod han for Danmarks største udsmykning i Haderslev for Statens Kunstfond.
Victor Ash har haft base i København i over 20 år. Han er født nord for Porto, men flyttede som 4-årig til Paris, hvor han blev del af 80’ernes undergrunds grafittiscene, inden han i starten af 1990érne rykkede ind på galleriscenen i designeren Agnés Bs galleri. Siden har han hyppigt indgået i hendes kollektioner ligesom han har lavet samarbejder med bl.a. Montana, Mads Nørgaard og Bjarke Ingels bl.a. på VM-Bjerget i Ørestaden.
Han har særligt sat sit mærke på Berlin med seks store gavlmalerier. Hans Astronaut fra 2007 er blevet et kendt varetegn for Kreuzberg, der blev fejret med en solo-udstilling på ti-års-dagen i 2017. Astronauten er et eksempel på, hvordan Victor Ash med et enkelt og lettilgængeligt motiv, der umiddelbart kan afkodes i det offentlige rum, inviterer til refleksion – her astronauten som et blivende symbol på den øst-vest kappestrid, der prægede Berlin før murens fald.
Selv kalder han sig en ’menneskelig printer’, en metode han bl.a. brugte sidste år på en 20-etagers høj bygning i Oakland, San Francisco, hvor han med udgangspunkt i et A4 papir med motivet – der indgik i et FN’s Verdensfødevareprogram - malede det i hånden uden brug af assistenter eller projektor. På samme måde blev The Wolf of Copenhagen til på Refshaleøen i København, som nu er blevet varetegn for Copenhell.
I sine værker arbejder Victor Ash med naturen som både storslået og et fremmedelement. Med udgangspunkt i verdens uendelighed; fra verdensrummet til skoven, bliver træer, planeter, solen og månen til stiliserede ikoniske værker, hvor netop enkeltheden formår at skabe følelsen af noget langt større
”Jeg kan lide at arbejde i det offentlige rum. Motiverne skal være let identificerbare, så når folk passerer travle forbi, kan afkode et billede, som sætter tanker i gang. Jeg er også optaget af det æstetiske. Min streg fremstår ofte enkel og grafisk, men som i mine malerier er der mange lag, og dét at finde og skabe et motiv, der fremstår rent og enkelt – men gerne skulle rumme en dybere mening - er en kunstnerisk udfordring,” siger Victor Ash.
Til udstillingen har Victor Ash lavet en række værker med titlen Circles med udgangspunkt i de temaer, han ofte vender tilbage til; enkle, æstetiske ’eclipser’ af planeter, månen, saturns ringe og solen og skove man ikke kan se for bare træer.
Åbningen af Victors Ash soloudstilling er samtidig åbningen af et helt nyt galleri. Efter fire år som stifter og medejer af Kunstsalonen, et nomadisk pop-op koncept med offentlige udstillinger i skiftende private hjem, åbner Anne Aarsland nu galleri i eget navn i sit private hjem på Frederiksberg Allé. Her vil nøje udvalgt kunst af forskellige samtidskunstnere indgå og udstilles som en del af hjemmet i en løbende udskiftning. Periodevist vises særudstillinger og soloudstillinger. Anne Aarsland er cand. mag i Kunsthistorie og Visuel Kultur fra Københavns Universitet. Hun har i mere end 25 år arbejdet med kunst
Udstillingen åbner lørdag den 5. marts 2022 kl. 14.00- 16.00 på Frederiksberg Allé 53, 4. th.
kontakt:
For interviews med Victor Ash:
Line Aarsland
24407471
Om udstillingen/ nyt galleri:
Anne Aarsland
27265789
Foto: Kristian Septimius Krogh
Om:
Den fransk/portugisiske/danske kunstner Victor Ash (født 1968) bor i København og arbejder over hele verden store udendørs værker. Ash begyndte som grafittimaler i starten af 1980’erne i Paris og har siden begyndelsen af 1990’erne arbejdet med sine kæmpe formater og på lærred med skiftende udstillinger og installationer. Hans værker kredser om kontrasten mellem urbanitet, rummet og naturen og søgen efter identitet i subkulturer samt en række projekter tilknyttet FN’s Verdensfødeprogram. I Danmark kan hans udendørs værker opleves på Refshaleøen, VM-Bjerget, Københavns Nordvest og siloerne i Haderslev. Han har også udsmykket flere uddannelsesinstitutioner.